BUNA DIMINEATA ROMANIA !

 

LA MULTI ANI , DRAGA ROMANIA . SUNT MULTI ANI CARE LIPSESC DE ACASA , DAR ANUMITE SARBATORI NU LE POT UITA . HAIDETI SA VEDEM UN PIC DE TRECUT ISTORIC , CARE NE POATE AJUTA SA NE ADUCEM AMINTE CUM A NASCUT STATUL ROMANIA .

Ziua națională a României a fost între 18661947 ziua de 10 mai, apoi, între 19481989, ziua de 23 august.  VA ADUCETI AMINTE , DEFILAREA DI 23 AUGUST , IN TIMPUL COMUNISMULUI , CAND  CEAUSESCU TRECEA CU ELICOPTERU DEASUPRA LA ORASE SI NOI , TREBUIAM SA PRIVIM SPRE CER , CA LA UN DUMNEZEU ,  SA-L SALUTAM . DEFILAREA RAPRESENTA ZIUA NAZIONALA A ROMANIEI . 

DUPA REVOLUZIA DI 1989 , CEAUSESCU VINE ASASINAT LA TIMISOARA , SI ROMANIA COMUNISTA , SCHIMBA COSTITUTIA STATULUI , DEVENIND O FORMA DA STAT , DE DEMOCRATIE PREZIDENTIALA . SUNT DOUA TIPURI DE DEMOCRATIE , CA IN ROMANIA PREZIDENTIALA , UNDE PRESEDINTELE VINE ALES DE CETATENI ROMANI , SI DEMOCRAZIE PARLAMENTARA , CA IN ITALIA , UNDE PRESEDINTELE VINE ALES NU DI POPOR , MA DI PARLAMENTARI . IN ACEST TIP DE DEMOCRAZIE , CINE ESTE ALES DE POPOR ESTE PRESEDINTELE GUVERNULUI . CONTINUAM PERCURSUL ISTORIC .

Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2. Opoziția anticomunistă din România a pledat în 1990 pentru adoptarea zilei de 22 decembrie drept sărbătoare națională, fapt consemnat în stenogramele dezbaterilor parlamentare.

AS VREA SA AMINTESC , SI O PARTE DE ISTORIE  UN PIC MAI TRECUTA , PENTRU CA IRONIA DE LA SORTE , EU AM LOCUIT PENTRU MULTI PE STRADA 24 IANUARIE 1859 , FARA SA STIU IMPORTANTA ACESTEI DATI .

MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859- Unirea Principatelor Române: Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei, aceasta a devenit realitate, într-un context favorabil, care a dus, pe parcurs, la transformarea „României” de atunci într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor.

În anul următor, în data de 5/17 ianuarie 1859, au fost organizate alegeri la Iași, în Moldova, iar noul domnitor a fost desemnat Alexandru Ioan Cuza. Peste o săptămână, în 12/24 ianuarie 1859, au avut loc alegeri și la București, iar profitând de faptul că Marile Puteri nu specificau clar că principatele române nu pot fi conduse de același domnitor, și aici a fost ales tot Alexandru Ioan Cuza. Puse în fața faptului împlinit, Marile Puteri au avut brusc de a face cu două principate conduse de același domnitor.

Marele merit al lui Cuza a fost că a reușit să aducă recunoașterea internațională a Unirii Principatelor Române și, prin reformele sale din toate domeniile, a pus bazele statului român modern. Noua țară a început să se numească România abia după abdicarea lui Cuza, din anul 1866, când a fost redactată prima constituție.

În tot acest timp, în care două dintre principatele române au reușit să se unească, Transilvania se afla sub stăpânire austriacă, iar din 1867, sub dominație austro-ungară, până în 1918, când a avut loc Marea Unire de la Alba Iulia.După 157 de ani de când s-au întâmplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie ne va face din nou să retrăim, cel puțin la nivel de poveste, acești câțiva pași făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România.

ASTAZI , 1 DECEMBRIE , ZI DE SARBATOARE NAZIONALA , AS VREA SA AMINTESC PRESEDINTELUI KLAUS IOHANNES , CA ROMANIA ESTRE UN POPOR DE PERSOANE FRUMOASE SI CURAJOASE , CARE INTAMPINA VIATA GREA DE FOARTE MULT TIMP . A VENIT MOMENTUL CA DANSUL , SA NE RAPRESINTE IN EUROPA SI SA OBTINA DREPTURI PENTRU NOI . A VENIT MOMETUL , SA ADUCA / CREEZE LOCURI DE MUNCA IN ROMANIA , SA FACA LEGI CARE SA PROTEJEZE FAMILIELE IN DIFICULTAE , PENSIONATII , SA IMBUNATATEASCA CONDITIILE DE TRAI , SA COMBATA MAFIA , SA COMBATA INGIUSTITIILE . MULTI ROMANI VOR SA SE INTOARCA ACASA , PENTRU CA IN STRAINATATE LUCRURILE NU MAI FUNCTIONAZA . CRISA FINANTIARIA  MONDIALA DIN 2008 , A CREAT DEZOCUPARE MARE , IN TOATE  TARILE  DEZVOLTATE ECONOMICAMNETE . 

ITALIANUL , FRNCEZUL , INGLESUL , NU MAI DA SERVICI LA STRAINI , PENTRU CA SUNT EI CARE AU NEVOIE . VAD NUCLEI FAMILIARE ROMANE , CARE EFECTIV NU MUNCESC , AU COPII , NU POT SA PLATEASCA CHIRIA , MANANCA DE LA BISERICA SI CARITAS , IN ROMANIA NU AU CASA SI SUNT DISPERATI . O DISPERARE CARE NU REUSESC SA O COLMEZE , COPII SUFERA , PARINTII SE ARUNCA IN STATE DEPRESIVE SI ALCOL ROMANIA , NU POATE UITA CETATENII SAI , ASA CUM IN TOATE TARILE DEZVOLTATE SI CIVILE , STATUL SE OCUPA DE FAMILIELE IN STAT DE SARACIE , DIFICULTATE CU AJUTOARE ECONOMICE , CU AJUTOARE PSICOLOGICHE , EDUCATIVE PENTRU COPII , CU REFORMARE UNEI NOI FIGURI PROFESIONALI , ASA SI DRAGA ROMANIA , CAND A DECIS IN 2006 SA INTRE IN UNIUNEA EUROPEANA AR TREBUI SA SE ALINEEZE , LA ACELASI NIVEL DE TRAI PENTRU PROPRI CETATENI . LA MULTI ANI .

MULTUMESC .

 

 

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...